Το θράσος της "Μανωλάδας" φάρος καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Θα θυμάστε τα γεγονότα στο πρόσφατο παρελθόν που διαδραματίστηκαν στην Μανωλάδα του νομού Ηλείας που αφορούσε βασανισμούς και κακομεταχείριση σε βάρος οικονομικών μεταναστών.

Όσο περνάει ο καιρός η περιοχή της Ηλείας αναβαθμίζεται διαρκώς, η έννοια του σκλαβοπάζαρου πήγε ένα βήμα ποιο πέρα!
Στο χωριό Βάρδα του νομού Ηλείας υπήρχε ένα γηροκομείο το οποίο έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες από τον τοπικό θρησκευτικό άρχοντα με την πρόφαση ότι ήταν ζημιογόνο για την ενορία, πράγμα που δεν ισχύει γιατί μετά από σχετική έρευνα ντόπιου δημοσιογράφου, τα τελευταία 3 χρόνια πριν κλείσει το γηροκομείο, είχε πλεόνασμα και όχι ζημιές.... Το αποτέλεσμα ήταν να μείνουν στο δρόμο εργαζόμενοι που απασχολούνταν αρκετά χρόνια στο συγκεκριμένο γηροκομείο.

Το ίδιο κτήριο νοικιάστηκε από ντόπιους επιχειρηματίες με σκοπό την φιλοξενία οικονομικών μεταναστών που δούλευαν υπό άθλιες συνθήκες στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας και των περιχώρων, σύμφωνα με τα λεγόμενα του τοπικού θρησκευτικού άρχοντα και των ίδιων των επιχειρηματιών πάντα. Αντί αυτού όμως οι ντόπιοι επιχειρηματίες έστησαν μια επιχείρηση μέσω της οποίας θέλουν να έχουν τον ρόλο του μεσάζοντα, προφανώς με το αζημίωτο, προκειμένου να παρέχουν εργάτες γης με...ανθρώπινες συνθήκες....όπως αναφέρουν σε διαφημίσεις που έχουν αναρτήσει σε τοπικά ΜΜΕ! Καμαρώστε:

Σε ένα κράτος που οι νόμοι και οι θεσμοί λειτουργούσαν οι εμπλεκόμενοι σε παρόμοια υπόθεση θα είχαν οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για να δώσουν εξηγήσεις....  Με ποιο δικαίωμα μεσολαβούν για την ανάγκη εργασίας του οικονομικού μετανάστη και υπό ποιου την άδεια...; Βάση ποιας νομοθεσίας και με ποια κίνητρα...; Το θράσος των ανθρώπων που έχουν την εντύπωση ότι μπορούν να λειτουργούν έξω από το σύστημα και τους νόμους του κράτους έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο!

Τις πληροφορίες τις πήρα από ΕΔΩ


                                                                -Ο Προχειρογράφος- 

Σχόλια