Πέρλες και Μαργαριτάρια 13

**Οι φίλοι μας οι Γερμανοί με την φοβερή οικονομία, με τους βιομηχανικούς κολοσσούς οι οποίοι εμπλέκονταν και εμπλέκονται σε ότι σάπιο αποσυντίθεται σε αυτή τη χώρα, μας χαιρετούν! Δεν έφταναν τα 500 εκατομμύρια που "αρνούνται" να πληρώσουν ψάχνοντας καντηλάκι για να λαδώσουν, αφορά οφειλές φόρων και δασμών της εταιρίας που διαχειρίζεται τον διεθνή αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος, τώρα ήρθε στο φως άλλη μια "ανάποδη πιρουέτα" ολυμπιακών προδιαγραφών από τους ακέραιους, ενάρετους και κατά τα άλλα οργανωτικούς φίλους μας! 

Ένας από τους ποιο γνωστούς κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων παγκόσμιας κλάσης, αυτός μωρέ με το γνωστό χαρακτηριστικό σήμα... υποτιμολογούσε τα αυτοκίνητα που εισήγαγε κατά 50% με αποτέλεσμα να χάνονται (έκλεβαν) δεκάδες εκατομμύρια φόρων από το Ελληνικό δημόσιο. Λέτε οι Έλληνες πολιτικοί να εκπαιδεύονται στη Γερμανία πριν αναλάβουν κάποιο υπουργείο;
**Η Μητέρα φύση, όπως κάθε χρόνο, έστειλε τα δάκρυά της με την μορφή βροχής για να θρέψει και να γονιμοποιήσει κάθε τι που την έχει ανάγκη!!! Οι μοναδικοί αρνούμενοι της ευγενικής προσφοράς της φύσης είναι οι άρχοντες των αστικών κέντρων. Για δεκαετίες τώρα οι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κ.α. υποδέχονται τον χειμώνα με κουπιά και βάρκες. Εκατοντάδες κατεστραμμένα νοικοκυριά κάθε χρόνο, σε ορισμένες περιπτώσεις θρηνούμε και θύματα που είναι το σημαντικότερο.Ευτυχώς στις πρόσφατες πλημμύρες στην Αθήνα δεν είχαμε κάποιο τραυματισμό ή θάνατο (σύμφωνα με μαρτυρίες χάρη στον ηρωισμό απλών ανθρώπων και όχι κάποιων δημόσιων λειτουργών) είχαμε όμως ζημιές εκατομμυρίων ευρώ σε ακίνητα και οχήματα ΙΧ. Η πολιτεία έλαμψε δια της απουσίας της για ακόμα μια φορά... Μετά τις καταστροφές παρέλασε πρόωρα ο κ. Ντινόπουλος με το καρνέ των επιταγών ανά χείρας μοιράζοντας πεντακοσάρικα...θα του είχαν περισσέψει από την προηγούμενη φορά...!

Απούσα η πολιτεία όταν αυθαίρετα μπάζωναν τα κανάλια διαφυγής των υδάτων οι επιτήδειοι, απούσα κατά τον σχεδιασμό αποχετευτικών συστημάτων, σημειωτέων κάποιες από τις πληγείσες περιοχές δεν έχουν καν αποχετευτικό σύστημα! Απούσα κατά το μοίρασμα των "πακέτων" εκατομμυρίων στους μεγαλοεργολάβους οι οποίοι αντί να κατασκευάζουν αντιπλημμυρικά έργα, μπάλωναν δυο τρεις τρύπες στο δρόμο για τα μάτια του κόσμου και τα υπόλοιπα από το πακέτο τα έκαναν και τα κάνουν μαύρο κομπόδεμα στην φιλόξενη Ελβετία...για τα γεράματα...! Άλλωστε στο αιώνιο πρόβλημα των σκουπιδιών το ίδιο δεν συμβαίνει; Ο ένας καρχαρίας δαγκώνει τον άλλο και οι πολιτικές μαριονέτες περιμένουν που θα κάτσει το μπαλάκι για να κατασκευάσουν τον αντίστοιχο νόμο! Σε λίγες ημέρες θα σκάσει η βόμβα από την ΕΕ η οποία θα ζητάει από το Ελληνικό κράτος πίσω τα χρήματα που μας έδωσε πριν μια δεκαετία για τις μελέτες στη διαχείριση των απορριμάτων. Να θαυμάσω ποιο μέσο ενημέρωσης θα κάνει ρεπορτάζ για το θέμα αυτό...και επίσης πως θα το αποσιωπήσουν οι συγκυβερνώντες!! Ναι, ναι οι μελέτες έγιναν και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, όμως παρέμειναν στα χαρτιά δεν έγιναν ποτέ πράξη, έτσι τώρα έχει το δικαίωμα η ΕΕ να ζητήσει τα χρήματα πίσω....Γράψτα στο χρέος συνέταιρε...!!!

Κάτι τελευταίο προς το υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Κοσκωτάς έπειτα από 25 χρόνια φυλακής και δικαστηρίων τα βάσανα του έλαβαν τέλος, είναι ελεύθερος άνθρωπος ποια! Ο 61χρονος κ. Κοσκωτάς διαθέτει παρακαλώ επενδυτική εταιρία....να μια θαυμάσια λύση....να δώσουμε κύριοι του υπουργείου οικονομικών το πλεόνασμα στην εταιρία του κ. Κοσκωτά να το επενδύσει να το πολλαπλασιάσει, φανταστείτε πόσα πεντακοσάρικα θα έχουμε μετά....



                                                                  -Ο Προχειρογράφος-  

Σχόλια